fredag 8. juli 2011

Middagstips før en travel dag: Skinke og Makaronigrateng

 Dette har blitt en liten favoritt i heimen.
Dette trenger du:
160 gr tørr makaroni( fullkorn)
2 ss hvetemel
4 dl lettmelk
400 gr smårettskinke
1/4 purre
1 liten boks mais
1/2 bunt brokkoli
1 dl lettere hvitost, revet
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts revet muskat
 Slik gjør du:
1.kok makaronien som anvist på pakken. Hell av vannet.
2. Rør melk og med godt sammen i en kjele og kok opp under omrøring.
La sausen småkoke i ca 5.min
3. Skjær purre i ringer og del brokkoli i små buketter.
Tilsett dette i sausen sammen med skinke og mais. Smak til med   krydder
4. Hell blandingen i en ildfast form og dryss ost på toppen.
 Stek gratengen på 225 grader i ca 30 min.
Du kan godt lage gratengen dagen i forveien.
La den stå kjølig og stek den ferdig med ost samme dag som den skal serveres.
 En lur middagsrett når en vet det blir en travel dag!!
Lille Prinsen synes det smaker fortreffelig!!
Kcal pr prosjon: 390 Kcal.
Oppskriften er hentet fra en roede kursbok og laget for 4 porsjoner.
Kanskje et tips for helgamat?

1 kommentar:

  1. Nam, dette hørtes godt ut! En fin variant med grønnsaker i. Den skal prøves :)

    SvarSlett