I luke 5 ble det ei pakke gjær for å bruke til å bake en adventskringle:)
Dette trenger du
4 dl lettmelk
50 gr gjær
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
100 gr margarin
1 dl sukker
1 l hvetemel
Fyll
1/2 dl sukker
3 ss kanel
egg til pensling
Slik gjør du:
1. Smelt margarin, ha i melken. La det varmes til fingervarmt
Ta væsken i en boll, rør ut gjæren. Bland inn salt, sukker, kardemomme , tilslutt mel. Elt deigen lett sammen. Dekk deigen og la den heve til dobbel størrelse, ca 30 min
2. Kjevle deigen ut til et rektangel og strø på sukker og kanel. Rull deigen sammen til en pølse og legg den med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir.
3. Etterhev kringlen. Pensle med egg.
4. Stek kringlen på nederste rille i ovnen ved 200 grader i ca 30 min.
Pr. kakestykke 40 gr: 105 kalorier
Dette trenger du
4 dl lettmelk
50 gr gjær
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
100 gr margarin
1 dl sukker
1 l hvetemel
Fyll
1/2 dl sukker
3 ss kanel
egg til pensling
Slik gjør du:
1. Smelt margarin, ha i melken. La det varmes til fingervarmt
Ta væsken i en boll, rør ut gjæren. Bland inn salt, sukker, kardemomme , tilslutt mel. Elt deigen lett sammen. Dekk deigen og la den heve til dobbel størrelse, ca 30 min
2. Kjevle deigen ut til et rektangel og strø på sukker og kanel. Rull deigen sammen til en pølse og legg den med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir.
3. Etterhev kringlen. Pensle med egg.
4. Stek kringlen på nederste rille i ovnen ved 200 grader i ca 30 min.
Pr. kakestykke 40 gr: 105 kalorier
Nam nam , den så virkelig god ut.. takk for oppskriften.. den har jeg skrevet ned.
SvarSlettklem