Dette er Pizza med futt i!
Kjempe smakfull, passer best voksne. Mannen min og jeg har den som klar favoritt!
Dette trenger du
3 dl lunkent vann
1 pk tørrgjær
1 ss olivenolje
2 ts salt
1,5 dl sammalt fin hvete
6 dl hvetemel
150 g spekeskinke
100 g Norzola
2-3 tomater
50 g ruccolasalat
Tomatsaus
1 boks hermetiske tomater
2 fedd hvitløk
1 rød chili
1 ts oregano
1 ts basilikum
Smak til med Tomatsausen
1 ss edikk 7 %
1 ts salt
1 ts sukker
1 ts pepper
SLIK GJØR DU
Rør ut gjæren i vannet og tilsett olje, salt og mel. Elt deigen godt og sett til heving i ca 30 min.
Kjevl deigen rund/ firkanta på stekebrett. Ta litt olje på plata og trykk den ut.
Ha hermetiske tomater, hvitløk,chili, oregano og basilikum i en kasserole og la småkoke i ca 30.min. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper. Ha sausen utover deigen, ha på blåmuggost, spekeskinke og tomatskiver. Stek pozzaen midt i ovnen på 225 grader i ca 15 min. Legg på ruccola og del opp i 8 stykker.
Pr. stykke: 230 kcal.
Og så er det første lørdag uten køpesnop,
da trengte jeg virkelig noe knall til kveldskos!:)
Denne skal jeg prøve! Det er supert at du deler oppskriftene dine.
SvarSlettAng. frokosten du viste for litt siden (bær og yoghurt) har jeg tatt i bruk.
Hilsen Fama