torsdag 25. februar 2010

Utprøving av oppskrifter fra Roede sine kursbøker

Jeg liker å prøve ut oppskrifter fra kursbøkene, men i de siste månedene har ikke tiden strukket til.. Denne uka har jeg imidlertid vinterferie og mine to gutter ( 5 og 12 år) og jeg har kosa oss med å utforske nye oppskrifter.Det første ble spinatpai . Skulle ekstreme mengder spinat i oppskriften ( 500 gr) , jeg halverte til 250, men likevell ble det vell overfylt av spinat for å få plass til fyllet. Men smakte kjempe GODT. Til og med minstemann synes " graset" spinaten smakte bra. Til paien laget vi en fargerik tomat,paprika salat. Kalorier 350 pr porsjonstykke. Oppskriften finner på greteroede sine sider Her .
Til desser skulle vi endelig lage fastelavensboller etter roedeoppskrift. Jeg var i Oslo på GreteRoede skolen denne helga -derfor hadde vi fastelaven og morsdagsfeiringen til gode.
Sigurd og Nils Jørgen baka kjempe flotte boller. Jeg var litt usikker på hvordan bollene skulle bli siden det skulle være samatl hvete i - tenkte de kom til å bli mer mot rundstykker. MEN der tok jeg skammelig feil. Har aldri fått så store og luftige boller før!
Jeg smurte mine med bitte litte gran krem og litt mer vaniljekesam mager og et strøk heistad appelsin marmelade. Kalorier : ca 275:)


Resten av familien fikk MASSE krem - og var storfornøyd med bakst resultatet.
Ellers minne jeg alle på muligheten for å ta " lodd" i bloggfeiringslotteriet mitt- vil du være med går du inn HER:)

3 kommentarer:

 1. Ser godt ut alt sammen! Herlig han gutten din:)

  Jeg laget speltboller til fastelavens, med fruktose. Se oppskrift inne hos meg... Fylte med bringebær uten sukker blandet med menkomelkrem...YAMMI!

  SvarSlett
 2. Grete Roede har utrolig mye godt! Fedon Lindberg har en oppskrift på en sunn krem. Tidkrevende å lage, men den smaker helt fantastisk!!

  SvarSlett
 3. Så utrulig kjekt å lese !Fant deg på Grete Roede si nettside.. Går på kurs nå:) Så bloggen din skal eg jammen følge m på:)
  Nydelig gutt du har !:)

  SvarSlett