lørdag 20. februar 2010

Brit har kommet i gang med styrketrening!! Har du???

Strikken er kommet i hus og prøvd ut i samarbeid med dvd slank med strikk. Veldig stolt etter gjennomført 20 min program på letteste nivå. MEN det ga skrekkopplevelse å kjenne hvor svak jeg er i armene. Så det er bare å dra konklusjonen: Stryketrening er en dyd av nødvendighet for å styrke kroppens muskler..
Lille prinsen måtte også ta en prøve og er enig med meg at dette er hard arbeid!
Har du kommet i gang med litt styrketrening?
Jo mer muskler du har, jo høyere forbrenning vil du få. Det er viktig å opprettholde, eller aller helst øke muskelmassen når du skal ned i vekt. Det er fordi muskelmassen din har stor betydning for hvor mye energi kroppen din bruker gjennom hele døgnet. Styrketrening er den beste treningsformen for å opprettholde eller øke muskelmassen. Den sikrer økt forbrenning mens du trener, men også når du er i aktivitet og i hvile. Å klare å opprettholde eller øke muskelmassen vil også være viktig når du skal holde vekten i ettertid. Du kan spise mer mat og hverdagen blir enklere å mestre. ( hentet fra oede sin hovedboka s.99)
Den viktigste motivasjonen for meg til å starte opp med styrketrening er at jeg har forstått at det faktsik kan gi " gratis" arbeid i forbrenningen når jeg hviler. OG SLIKT LIKER JEG:)
Siden det er lørdagskveld er det mulig jeg skal jobbe med styrketrening på denne måten:):)

4 kommentarer:

 1. Takk for nyttig informasjon om styrketrening.
  Driver med det på treningesenteret.
  Godt å kjenne at en klarer mer nå enn da en startet opp.
  Ønsker deg en god kveld :)

  SvarSlett
 2. Det pilatesbildet likte jeg:D Hahaha!
  Jeg leter enda etter en treningsmetode som går an å kombinere med mine helseplager, ikke bare for slankingens del, men og hestemessig for å bli en bedre rytter. Tenkte jeg skulle prøve ut zumba når jeg får kontoen med på tanken;) Det ser virkelig gøy ut! I mellomtida blir det vannbæring og stallarbeid som er treningen her..

  God helg, og ha en fin vin-pilates trening;)

  SvarSlett
 3. Nei, jeg har ikke kommet igang med styrketrening.

  Men det blir, det blir. Forhåpentligvis.

  Hege, på skjæret utafor.

  SvarSlett
 4. Heisann .. hvor har du fått tak i strikk og dvd'n?? Jeg har også vurdert vekter .. men det er så innmari dyrt. Tror strikk kan være en fin ting å begynne med ..

  SvarSlett