Oppskriften og framgangsmåten på disse søte påskekyllingene finner du akkurat HER
Jeg har gjort de bitte litte granne sunnere, byttet ut noe av hvetemelet med sammalt hvete fin. Det fungerete utmerket og de ble like gode som før, men nå med FIBER og det liker vi:)
Jeg har gjort de bitte litte granne sunnere, byttet ut noe av hvetemelet med sammalt hvete fin. Det fungerete utmerket og de ble like gode som før, men nå med FIBER og det liker vi:)
Sånn kort og godt ser oppskriften min ut slik , men den er 95 % lik Gry sin :)
5 dl vann
1 pk tørr gjær
100 gr smeltet smør
1 dl sukker
1 ts salt
½ ts gurkemeie eller litt safran
5 dl sammalt hvete fin
10 dl hvetmel+ litt rosiner til å lage øyner og 1 egg til pensling
5 dl vann
1 pk tørr gjær
100 gr smeltet smør
1 dl sukker
1 ts salt
½ ts gurkemeie eller litt safran
5 dl sammalt hvete fin
10 dl hvetmel+ litt rosiner til å lage øyner og 1 egg til pensling
Ut i fra å sammenligne denne oppskriften med lignede fra Roede kokebøkene har jeg funnet ut at 100 gram gir ca 200 kalorier. 1 kylling er ca 40 gram og gir da ca 80 kaloriere.
Altså et helt greitt mellommåltid:)
MEN gå inn på siden til GRY så får du i tilegg til oppskriften
en nøye beskrivelse hvordan du lager de:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar