lørdag 6. mars 2010

Mere god mat og MULIGHETER FOR Å TA LODD I HELE DAG

Jeg har kanskje fosteret opp en kokk:) I hvert fall er min sønn på 12 år utrolig glad i å lage mat og flink er han også tatt hans unge alder i betraktning.
I vinterferien prøvde vi ut som sagt mange av roede oppskriftene. Lapper har han ofte laget før , men nå en sunnere variant med skummet kulturmelk og sammalt hvete.
Dette trenger du:
2 egg
4 dl skummet kultur
1 dl sukker
3 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete , fin
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ss margarin
Slik gjør du:
Vips egg , kulutrmelk og sukker til en jevn blanding. Tilsett mel, bakepulver og natron og bland alt sammen til en klumpfri røre. La røren svelle i ca.30 min.
Smelt margarin i en stekepanne og stek lappene på middels varme. Bruk en spiseskje til å legge røren i. Stek til de er lysebrune på kanten, snu dem og stek på den andre siden. Hvis platen blir tørr under stekingen, ta litt smør eller olje.
Server lappene med kesam vanlig eller vanilje mager og /eller lett syltetøy.
Per .100g: 180 kcal
Per stykk ( 40g): 70 kcal

Og vi var alle enig om DE VAR KJEMPE GOD:)


Og jeg har utsatt fristen til muligheten for å ta lodd på blogglotteriet til ut lørdagen , fristen er satt til midnatt 24.00 :) Gå innom her så finner du reglene for å ta lodd :)
Velkommen til å prøve lykken:)

3 kommentarer:

  1. Flink gutt!

    Et lite tips: Bytt ut sukker med fruktose og alt melet med grov og fin spelt!

    Riktig god helg!

    SvarSlett
  2. Hei, Brit!
    Nå har jeg lest meg gjennom hele bloggen din, og jeg er mektig imponert over innsatsen din, formuleringsevnen og åpenheten din gjennom hele prosessen. Bøyer meg i støvet! Det viser at med din ståpåvilje er det ikke den ting du ikke kan klare. Ønsker deg alt mulig godt!

    Hilsen gromjenta:)

    SvarSlett
  3. Hei :) så morro at han like å lage mat da.. kjekt å lære seg litt .. :):)

    De så nå kjempe gode ut da.. den oppskriften skal jeg ogås prøve.

    Ha en flott søndag :):)

    Klem

    SvarSlett