torsdag 29. oktober 2009

Skap rom for ny identitet

Å skape rom for min nye identitet er ukens arbeidsoppave på Grete roede kurset denne uka.
Det er faktisk en av de store utfodringene når man har gått ned såpass i vekt. Å finne sitt nye jeg. Mye av hodet er enda på det øverste bilde. Tror fort at kroppen fortsatt er for stor og for mye, mens kroppen faktisk har blitt
Mye mindre!!! Dette var det jeg sleit med mest sist jeg gikk ned så mange kilo. Denne gangen har bloggen min vært en kjempe godt redskap i å konkretisere forandringene underveis.
Mer en jeg håpet på faktisk. Det å se bilder fra januar og forandringene fram til nå, lese hva man selv har jobbet med, resultatene som er notert inn har gjort det dette dokumentet til en stor hjelp for egen selvinsikt.
Etter uka som gardkjerring og egen innvilget høstferie var det deilig å komme tilbake til mine sunne rutiner og kroppen min svarte på det med å gå ned til 81.7 kg. Altså en nedgang på over 3 kg hvis jeg regner med mandag veiing og ikke tirsdag. Det viser meg at det går an å ha ferie i en uke, det går an kose seg i høgtider bare man holder seg til det og ikke går utover ukene...
Å gå opp over 3 kg på en uke er ikke overraskende når man nesten dobler kaloriintaket noen dager, men de går fort av hvis man tar det med en gang. Sist gang jeg gikk ned 40 kg på et år gikk jeg opp 5 kg etter julehøgtiden. Isteden for å ta det med en gang fortsette jeg noen uker til med det resultatet at etter en mnd hadde jeg gått opp 10 kg... og da slo fortvilelsen inn og jeg kom meg ikke ut av de dårlige vanene og slik kom kiloene sakte men sikkert på igjen. Det er dette jeg nå kjenner jeg har lært på, og som jeg håper skal bli varig læring!!!
At man kan kose seg i høgtider og la hverdagen være basert på de sunne gode rutiner:)

3 kommentarer:

 1. wow, litt av en forandring maa en si. Det er utrolig inspirerende aa lese alt du gjoer!!

  SvarSlett
 2. Syns du har vært utrolig flink. Håper du kalarer å holde deg der, og klarer å skape den nye identiteten. Kjenner meg igjen i det å ikke være der man faktisk er. En ser ikke seg selv som "slank" selv om man faktisk er det. Jeg kjenner meg også igjen i det med at en legger på seg i høytider, og ikke klarer å stoppe det. Det var det som gjorde at jeg gikk opp igjen etter at jeg hadde gått ned ca 25 kg. Er redd hodet ikke klarer å følge med denne gangen heller. Men nå går det saktere. Så kanskje det går bedre. Håper det.
  Har bakt skoleboller og horn i dag. Og spist mer enn jeg burde. Men i morgen skal jeg trene litt ekstra, så går det vel bra.
  Ønsker deg lykke til og ei riktig god helg :)

  SvarSlett
 3. Så flink du er!
  Jeg har plagdes med vekten og slanket meg uttallige ganger tidligere,men etter at jeg fikk diabetes 2 og måtte legge om kosten så har jeg merkelig nok holdt vekten stabil i 2år nå.
  tror det har noe med at jeg ikke kan skeie ut så lenge og så ofte før det vises på blodsukkret og at det ikke heter slanking liksom.
  Håper du hanker deg inn og vil bli venn og kose deg med ditt nye og sunne jeg.
  Klem fra Jorid!!!

  SvarSlett