torsdag 26. februar 2009

Før og før og nå

Historietimen: Desember 2005. Lille Sigurd er 5 mnd, jeg blir 40 om 1 mnd og veier 125 kg. Motivasjonen for at noe må gjøres var stor. 2006 skulle bli MITT ÅR. Jobbsituasjon 50 % stilling ellers hjemmeværende med lille gutt hele 2006. Det må utnyttes.


Bildet her er fra julen 2005.

Startet på Grete Roede januar 2006 på Hitra. Var kommet ned i 123 kg på første veiing og var fornøyd med allerede og ha vist resultat.
I løpet av våren 2006 ble det ekstra motivasjon at jeg skulle gifte meg i mai og ha stor festivalfest for meg 40 år, Sigird navnfest og Ola og jeg fest.

Så nå August kom med festivalen var jeg kommet ned 87 kg !! Det var 38 kg ned fra jul. Gleden var stor både over mitt nye jeg og den store festivalhelgen helgen vi hadde!!

Jeg fikk en liten stopp i september, men kom igang i gjen i oktober og på nytt gikk jeg ned . TIl jul veide jeg 78 kg ,gått ned 47 kg på et år!!!. Det var en FRYD å handle klær, smatt inn i M uten problem. Etter dette var planen å starte hold vekten kurs, men slik ble det ikke.
Jeg var utrolig umotivert, deprimert. Hvorfor?? Jeg skulle jo bare være lykkelig over meg selv og mitt nye liv. Men jeg var sliten. Her var det jeg skulle bedt om proffesjonell hjelp. Jeg har sett det i ettertid. En ting var å g ned nesten 50 kg, men annen ting var å takle det. Inni hodet mitt hadde jeg ikke helt vært med i prosessen. Etter et halv år gikk jeg opp 22 kg, ned 10 igjen, opp 32kg ned 20 igjen og nå opp 20 igjen og hvor lenge kunne jeg ikke fortsette slik.
I januar fikk jeg en skikkelig STOPP, og etter en prosess på 2 mnd med oppfølging er jeg nå klar til å starte prosessen igjen.
25.februar veide 115 kg og jeg er nå motivert til å jobbe i 3 år framover med endringer på mange plan. Det for bli innvistering i mot å bli 50 år, spræk og sunn:) Denne bloggen skal være med på å hjelpe meg til å se utvikling og samtidig være bevist på dokumentasjon

4 kommentarer:

 1. Så utrolig dyktig du var. Det er jo en bragd å klare 47 kilo på et år. Har vel hørt på GR-kurs at man skal være fornøyd med 20-25 kilo på et år. Skjønner at en slik stor forandring gjør at en stakkars kropp og hode blir slitent.

  Må bare spørre, hvordan levde du får å klare en slik vektnedgang? Trente du? i så fall hvordan? hvilken meny lå du på?

  Så bra at du nå ønsker å gjøre deg ferdig.........og få en god helse. Lykke til, håper jeg kan følge deg på ferden :)

  SvarSlett
 2. Hei Carina. Takk for hyggelig tilbakemelding. La igjen et lite innlegg på bloggen din:)

  SvarSlett
 3. Hei..
  Utrolig inspirerende å lese i bloggen din. Jeg skal også ned maaange kg, og lurer derfor litt på hvordan man skal unngå den "fella" som du gikk i?
  Det at du ikke var forberedt til å takle all vektnedgang og alt det der for så å gå opp igjen nesten alt..
  Hvordan kan jeg jobbe for å unngå dette?
  Noen tips til meg?

  Kommer til å følge med i bloggen din fremover ja..

  SvarSlett
 4. Hei,
  Har lest litt på bloggen din og jeg må gratulere deg med det store vekttapet. Selv har jeg det siste året tatt av ca 25 kg. Jeg har valgt å ikke se det som slanking men som LIVSTILSENDRING, for det er dèt så må til når vi skal få vekk overflødige kilo. Vi må endre vårt tankemønster,spisemønster og treningsmønster. Det er viktig for oss som skal ta av endel kilo å se på grunnen for hvorfor vi har lagt på oss alle våre kilo som ikke skal/bør være der! Når kurset er ferdig,så er ikke vi ferdige. Vi skal gjøre dette resten av livet vårt for å holde vekten. Selv har jeg ikke gått på GR-kurs, men har brukt en lavkarbo diett under tilsyn med veileder og har trent aktivt kondisjon/stryke.

  Og jeg er enig med deg i at hode følger ikke alltid vekten!
  Men jeg vil si til alle dere som skal ned i vekt; Hold fokus og husk DETTE ER EN LIVSSTILSENDRING FOR RESTEN AV LIVET DITT!
  Lykke til, til dere alle som skal ned i vekt i løpet av våren/sommeren.. gled dere over hvert kilo som forsvinner og husk belønne dere ved hvert 5 kg som forsvinner, kjøp et plagg som dere har lyst på og husk ikke kjøp det for stort! God påske

  SvarSlett