onsdag 23. februar 2011

Pai pai pai:)

Grete roede har tilbud på paiformer denne måneden.
Noe som gjør at jeg som kursleder blir inspirert til å prøve paioppskrifter og former.
Heldigvis har jeg som vanlig god hjelper på kjøkkenet når mat skal lages.


Her er paiformen fra Roedebutikken med løs form. Før 149 NÅ 119,


Jeg har prøvd ut min gamle silikonform
kjøpt tidligere en gang på Roede butikken og nå den med løsform.


Og den med løsform var absolutt mye mer praktisk. Sopppaien var lett å få ut.

Mens den greske paien ble servert i formen til slutt
etter mange forsøk å få den ut.
SÅ anbefaling er LØP å KJØP den med LØS FORM:)
GÅ inn her så kommer du rett på butikken.
Den greske paien finner du oppskrift på HER
Og sopp paien kommer her:
Bunn:
2 dl hvetmel sammalt
2 dl hvetemel siktet
50 gr flytende margarin
2 dl cottage cheese
2 ss kaldt vann
Fyll til sopp-pai
500 g sopp
2 løk
100 g kokt skinke
2 egg
2 dl lettmelk
1 dl letter gulost
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 ts muskat
Slik gjør du:
Elt sammen ingrediensene til paideigen, gjerne i en foodprocessor. Kjevle den ut eller klem den i en paiform. Prikk bunnen godt og sett deigen i kjøleskapet i 30 min eller fryseren i 10-15min. Forstek paiskallet midt i ovnen på ca 200 grader i ca 12 min.
Skjær kokt skinke i tynne strimler. Rens soppen og grovhakk den. Finhakk løk. Dryss skinkestrimlene utover paibunnen, dekk med sopp og løk.
Visp sammen egg, melk, ost, salt, pepper,muskat
og hell det over soppen.
Stek paien videre i ca 30 - 40 min til fyllet har stivnet. Server paien med frisk salat til. Paien deles opp i 8 stykker.
1 porsjon: 245 kalorier
1,5 porsjoner: 370 kalorier
2 porsjoner: 490 kalorier.
LYKKE TIL!!