onsdag 26. august 2009

Jeg surfer avgårde på en lykkebølge

Jeg har tenkt mye gjennom hva er det som gjør at ting går bra for meg. Har funnet ut at kroppen min er mest glad i lavbarbomat. Så jeg velger nok mest det. Min meny for en dag ser noen lunde slik ut:
Frokost. Div frukt mellom 100 -150 kalorier, 10 gr musli, 1 beger lett yoghurt 0,0
Lunsj: Salat med enten 50 -60 grkylling, skinke, tunfisk eller reker + noen ganger fetaost 20 gr og masse grønt. Eller jeg velger to brødskive med et eller annet pålegg. ofte fisk av et eller annet slag.
Middag: 170 -230 gr fisk eller kjøtt ( mengde spørs hvor mye fett det er i)
150 gr potet
100 gr grønsaker enten gulerot eller et eller annet
Ofte også litt salat til
gjerne saus, kesam, dressing, lett tyttebær hvis det smaker som tilbehør.
tidlig kveld: ofte en svær fruktsalat ca 150 -200 kalorier med 100 gr lett vaniljekesam.
Kveld: 1-2 brødskiver med et eller annet pålegg. Mengde spør samlet kalorimengde i løpet av dagen.
Mellommåltid enten eple eller gulerøtter eller 1 brødskive med et eller annet.
I løpet av uka koser jeg meg gjerne med 1 -2 lollipop og et par glass vin.
Jeg drikker også 2-3 kopper med slim coffe hver dag. Jeg har kjøpt dette på min coop butikk. Det får vekk slam og vann som samler seg opp i kroppen min.
Jeg spiser ikke grøt, pannekaker,pølser, og ungår kjøttdeig til middag.
Og selvfølgelig holder jeg meg LANGT unna sjokolade, potetgull.
Kake spiser jeg lite av , et lite stykke på fest. Lager jeg kake selv så velger jeg ofte gulerotkake oppskrift fra grete roede. Er jeg i selskap velger jeg ofte vekk kaker , noen ganger ber jeg om frukt eller bær og noen ganger spiser jeg et lite stykke. Dette går på at jeg velger å bruke kaloriene mine på noe annet f.eks VIN :)

Når deg gjelder trimming er jeg mest glad i å gå turer, da får jeg bevega meg ut, frisk luft gjør underverker for mitt hode og samtidig som jeg samler trimpoeng er dette gode stunder og la hodet mitt få bearbeidet tanker og sjel.
Akkurat nå har jeg ikke tid til turer om kvelden for all min fritid går til ekstrem oppusiing, kaoskontroll og maling. Det samler mer en nok trimpoeng for en uke. Denne uka ble det 20 sist uke nesten 30!! Jeg har et helt hus som trengs renovering så jeg regner med at det blir høstens stor prosjekt både når det gjelder trim og å gjøre heimen til et bedre sted å bo:)
Her er bilde fra bokryddingen. Alt var i et sant kaos i hyllene. Så nå har jeg sirlig plassert alle krimbøkene for seg selv etter forfattere. Den andre hyllen er skjønnliteratur i hold dere fast alfabetisk rekkefølge. LYKKE:)
Dere ser også litt av gulvet før :plommerødt og nå :grått.
Er på vei til å male andre strøk før jeg tar meg en tur på jobb.

Resultat?? Joda hele 1.5 kg ned denne uka. Nå 86.9 kg. Nedgagn 28.1 kg og mangler 11.9 kg til oppnådd ønskemål.
Takker for at noen tar seg turen innom og hilser på bloggen min, blir enda gladere for en liten kommentar . Det er stor hjelpe for å motivere meg videre.

torsdag 20. august 2009

Er på vei til å bli ny utenpå

Sist uke brøt jeg 90 grensa og da kommer jo ny kleseske frem. Og nå begynner virkelig fargeklattene av mine klesplagg å tre fram. Klær som gjør meg glad og faktisk også omgivelsene.
Jeg er en typisk gjemme meg i alt det sorte når jeg er stor. Når jeg var lærer i en 1.klasse for mange år siden var det ei jente som sa: Brit har du bare svarte klær? Og slik har det vært i mange år. Men egentlig er jeg jo en sprudle jente i klesveien. Ei ordentlig jåleberte. Når jeg var barn og ungdom elsket jeg å pynte meg og ikke minst kle meg ut.
Når jeg har startet opp med mine gå ned i vekt prosjekt har det første tiltaket vært: PYNT DEG.
For når vekta går opp, går også selvbilde mitt ned og tilslutt har ikke bare kroppen forfalt men også hele mitt ytre. Men jeg må bare innrømme det er så mye mer MORRO å pynte seg, jåle seg , vakre seg når kiloene er forsvunnet. Hele meg strutter fortidene av energi og glede.
Og for meg som var i dødskyggens dal i jan - mars er det HÆRLIG å kjenne det bobler igjen.
Dette er første uka på jobb og det er mange jeg ikke har sett siden i starten i juni. Det er ikke mer en 5kg ned siden det men en skulle tro jeg minst hadde gått ned 20 bare i løpet av sommeren i forhold til all oppmerksomhet jeg får. MEN det jeg tror folk egentlig ser er utstråling, energien, at jeg er glad. Kjenner nesten jeg går på en helt annen måte.

Hvorfor holder jeg nå på denne bloggen og fremhever meg selv. Er det en fulstendig egotripp??
NEI, det viktigste med denne bloggen er at jeg skal kunne gå tilbake hvis jeg i det skulle finne på den galskapen å gå fulstendig beserk i matveien igjen. Jeg vil minne meg på hvor glad jeg var når kiloene gikk ned , jeg vil minne meg på hvor forfedelig jeg synes det var når jeg lot kroppen forfalle.

Denne uken ble det 0.7 kilo ned- vekt nå 88.4. Tilsammen mistet 26.6, har igjen 13.4 til ønsket vekt.
Da skal jeg svinge malerkosten over mitt kjøkkengulv. NYE TRIMPOENG!!

søndag 16. august 2009

Å male er GOD TRIM

Da er jeg igang med malingen og du verden hvor trimpoengene raser på. Selv om jeg trakk fra noen timer siden jeg arbeider litt seint ble det hele 9 trimpoeng!!
Det er mye arbeid før en kommer så langt som til selve malingene . Starter lørdagen med å vaske hele kjøkkenet ned med husvask, det tok 4 timer , etter på ble det markeringsteiptid, og når kvelden kom rakk jeg 3 timer med maling, ( halve kjøkkenet ferdig ).
Jeg ble fornøyd med fargen, gleder meg til å få det helt ferdig - men første enda flere trimpoeng!!


Siden det ble en så stor innsamling av trimpoeng unnet jeg meg en kebabrull i går. Da jeg kom inn på kebabsjappa som jeg ikke har vært på mange månender , kikket kebabmannen lenge på meg og sa oj oj du har jo blitt så mye mindre, du må ha tatt operasjon. Hvor jeg i over lykkelig tilstabd sier NEI klart det sjøl. Dagen ble enda bedre og den kebabsjappa har fått ny fast kunde:)

Å ha mistet 25 kg er topp!!

lørdag 15. august 2009

Eplepremie og 25 kg bort fra min kropp!!:)

Denne uken har det tatt litt tid med oppdatering av ukas resultat i bloggen min. Grunnen er gledelig!!: NY PREMIE grunnet NY VEKTTERSKEL. Brøt 90 grensa og havna på 89.1. Mistet 25.9 kg siden 25 februar:)

Men problemet var at jeg ikke var ferdig med eplesokkene mine, så jeg har strikket i hardt og stort tempo ( sikkert fått ekstra trimpoeng).

Har jo vært å lukta på 80 tallet før ferien starta på ordentlig , men skjønte jo at det kom til å bli en kortvarig lykke:( Nå håper jeg at jeg får være her på 80 i tallet og være ferdig med 90 tallet FOR GODT:)

Denne uka har hovedaktiviteten vært kaoskontroll på kjøkkenet. Gått igjennom alle skoffer, skap, hyller. Kastet og ryddet. Det ble 2 søppelposer papir/aviser, 4 poser annen dritt, 2 poser mat!!! og 2 esker til loppemarked!! Men nå er mine hyller og skap nesten ikke til å kjenne igjen.

I dag er det i gang med å male kjøkkenet. MEN mye som må gjøres før maling kan settes i gang. Har vasket alle vegger og lister med husvaskmiddel, siden blir det å feste markeringsteip og deretter MALE. ( det her blir forøvrig et lass med trimpoeng!!!:)

onsdag 5. august 2009

En sommerferie er nesten over:)

Denne sommeren har til nå ( for den er ikke helt over:) ) vært fantastisk når det gjelder gode opplevelser. Maren spillet ble utrolig bra, kjent med mange nye hyggelige mennekser. Prøvd meg som skuespiller , fikk sunget masse og forestillingene fikk veldig gode tilbakemeldinger . 1200 såg spillet i løpet av de 7 forestillingene.
Rett etter Maren drog heile familien på seiltur nedover mot Møre i 100 år gammel listerbåt. Vi var tilsammen 11 med stort og smått + en hund. Båten er åpen, så været er alltid et spenningsmoment. Men vi var stort sett heldig og med godt humør og mannfolk som er er praktisk og løsningsorienterte gikk dette supert.

Det er ikke akkurat så mye trimpoeng enn får samlet på en båt, men litt aktivitet kan man gjøre nemelig yndlingshobbyen min strikking:)

Maten trenger ikke være så usunn siden man kan bare slippe snøret ut og hente inn de deiligste produkter til gode retter. Her koker vår urteseigryte. Men ellers ble det nok MANGE UTSKEIILSER, det ble både litt mer vin, litt kjeks og det farlige stoffet SJOKOLADE.

Min mann og svoger er ekte friluftsmennesker og det er nok takket være dem at turen ble så flott. De finner fantastiske overnattingsplasser på perler vi ikke trodde fantes. De slår opp leirplass til oss i en fart og da over lever også slike urbane folk som meg også, som egentlig er redd for alt i naturen:) Her er en av plassene, lang sandstrand, nydelig bukt. Sigurd brukte timevis på å bade og å grave:)

Men så over til de harde faktene og en oppsumering av ferien når det gjelder slanking.
I ukene med maren gikk jeg ytterlige ned , helt ned på 89.6, men da spiste jeg nesten ikke.
Etter seilturen sist uke var jeg gått opp 3 kg 92.6. Ble nesten hysterisk, men det var egentlig ikke noe sjokk. Det værste var å komme ut av den vonde sjokoladevanen. Jeg konstaterer det igjen , må bare holde meg unna det stoffet. Søndag kjørte jeg unger på korpsskole og på hjemveien handlet jeg masse sjokolade. I løpet av turen innhentet heldigvis fornuften meg. Jeg stoppet og HEIV ALT, det føltes godt. Etter dette har alle mine gode rutiner kommet i gang i gjen og idag viste vekta 90.8 og DA er jeg FAKTISK FORNØYD MED FERIEN.Det er en måned siden jeg sist var innom bloggen min og registrerte og i forhold til det er resultatet NED 1.4:) Og nå er jeg glad det fortsatt er litt av ferien igjen på hjemmefronten, det blir tid til både maling og fiskematlaging:)